сряда, 10 февруари 2016 г.

Анаболни стероиди

Стероидите – една доста премълчавана тема. Повечето издания предпочитат да не пишат за тях, а състезателите не коментират тяхната употреба. Ако някъде стане въпрос за тях, те най-често се отричат и оплюват. В същото време стероидите намират приложение във всички състезателни спортове, но най-вече в бодибилдинга. Все още не е даден точен отговор от науката по въпроса в каква степен стероидите помагат и вредят на организма. Безспорен е обаче фактът, че те помагат на повечето хора да осъществят лесно целта, с която са започнали да ги употребяват.
Доста често вредата от употребата на стероиди се преувеличава. Понякога това се прави с комерсиална цел от фирми – производителки на спортни препарати. Друг път това се прави просто от липса на достатъчно информация, или пък от случайни слухове. Опитът обаче показва следното: отрицателни ефекти от анаболните стероиди се забелязват само при злоупотреба. Тя включва предозиране, употреба много дълго време или неправилно съчетаване. Ако употребявате анаболи в такъв срок и количества, при които не претоварвате организма, ще запазите здравето си добро. Но ако е налице злоупотреба, може да се очакват сериозни, понякога незабавни, а и дори фатални последици.


Тогава възниква въпросът: Защо се отричат стероидите, след като може да се употребяват почти безопасно? Ето защо: и го запомнете добре. Злоупотребата със стероиди става много лесно, а последствията най-често са много сериозни! Но има и още нещо. Злоупотребата не винаги се забелязва своевременно. Да кажем, че предозирате обикновен спортен препарат. Най-вероятно ще получите разтройство, което на следващия ден ще отшуми. Последствието от предозировката, както виждате, е безобидно, и се наблюдава почти веднага. А при предозирането на анаболите нещата стоят по-различно. Тук лошите ефекти могат да настъпят седмици, дори месеци след злоупотребата. Но настъпят ли, те ще бъдат сериозни и трайни (напр. трайно увреждане на черния дроб), а може би – неизлечими. Именно това кара средствата за масова информация и специалистите по спортна медицина да отричат употребата на стероиди. Точно затова стероидите са обявени за допинг, а в някои държави са забранени по подобие на наркотиците. Злоупотребата с анаболи наистина представлява сериозна опасност за здравето ни.
Стероиди

Само че като премълчават за анаболите, компетентните в тази област правят голяма грешка. Защо става злоупотребата? Най-често причината за злоупотребата е липсата на информация. Често човек започва да взема анаболи без да има представа за правилната им употреба, използвайки всякаква дочута информация. Когато разбере, че е на грешен път, вече е късно. За да се предотврати това, е необходимо стероидите да се популяризират. Информация за тях трябва да присъства навсякъде, така както за суплементите. Това е начинът за намаляне на нещастните случаи, а не премълчаването и забраната. Решите ли да вземате стероиди, никой не може да ви спре, нали? Затова по-добре е да разполагате с информация за употребата им – така ще бъде по-добре и за вас, и за околните.
Анаболи

Преди да започнете да вземате анаболи, трябва да сте добре информирани за начина им на употреба и възможните комбинациите между тях. Трябва да знаете и възможните странични ефекти от употребата им и да можете да ги разпознавате навреме. На следващите страници е поместена информация за същността и принципа на действие на анаболите. Скоро ще можете да видите и информация за конкретните препарати. А засега посетете страниците, чиито връзки са в лявата част на страницата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар